01-05-2012

SKV: Pressemeddelelse og nyhedsbrev om luftvåben

De nye regler får ingen betydning for skytteforeningernes luftvåben. Det kan man læse i et ekstra nyhedsbrev til foreningerne samt en pressemeddelelse, som sendes til de landsdækkende medier i dag.

 

Justitsministeriet har 25. april 2012 udstedt en ny bekendtgørelse om luft- og fjedervåben med større kaliber end 4,5 mm. Disse våben kan være lige så farlige som egentlige skydevåben, og der er derfor indført nye regler, der sidestiller kraftige luftvåben med andre skydevåben.

Reglerne træder i kraft den 1. juni 2012.

DDS har kun luftvåben i kaliber 4,5 på skydeprogrammet. Disse våben bliver ikke berørt af den nye bekendtgørelse og skal fortsat hverken registreres eller opbevares i våbenskab.

  • Personer over 18 år, der har eller bruger luft- og fjedervåben med en kaliber på 4,5 mm eller derunder behøver fortsat ikke tilladelse fra politiet eller fra SKV.
  • En person under 18 år skal have jagttegn eller en våbenpåtegning for at besidde, bære og anvende et luftvåben. Dette gælder uanset, hvilken kaliber luftvåbnet har.
  • Personer, der 1. juni 2012 allerede har et luft- eller fjedervåben med større kaliber end 4,5 mm, kan fortsat besidde våbnet. Det skal dog anmeldes til politiet senest 31. maj 2013, og fra 1. juni 2013 skal våbnene opbevares i våbenskab.
  • Hvis du skal bære eller anvende våbnet, skal der søges om politiets tilladelse. Husk at gemme kvitteringen, som skal kunne fremvises, hvis politiet forlanger det.
  • Folk med jagttegn behøver ikke at søge om politiets tilladelse til fortsat besiddelse og anvendelse mv. af luft- og fjedervåben med større kaliber end 4,5 mm. De skal dog huske at anmelde til politiet, at de har sådan et våben.
  • Ændringen af bekendtgørelsen ændrer ikke ved bestemmelserne for CO2 våben – de er stadig registreringspligtige.

Se pressemeddelelsen

Skrevet af Helle Veel 01-05-2012

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Skytten NYT om skydning generelt

 Se alle Skytten NYT

  

Tilmeld dig nyhedsbrev om ADHD-projektet
 Se alle FOKUS Nyt

 

Landsskyttestævne

Sæt kryds ved uge 27 i 2015

Læs mere om stævnet
Følg med i informationer

Se programmet

DGI

Vingsted Skovvej 1, 7182 Bredsten
Tlf. 7940 4040 
www.dgi.dk

Redaktion: Steen Bille

DM indendørs

Vingsted marts 2015

Store Skydedag

Lørdag 6. juni i hele landet

Landsskyttestævne

Følg med i forberedelserne