31-01-2013

Formænd slipper for bøder efter politiaktion sidste år

Der er endelig faldet dom i en sag ved Retten i Holbæk, hvor en række frivillige foreningsformænd var tiltalt for ikke at have overholdt reglerne for opbevaring af våben. Sagen er en udløber af Midt- og Vestsjælland Politis razzia i 42 skytteforeninger foråret 2012.

Retten har fundet, at opbevaringsreglerne ikke var overholdt, men at formændene ikke skal idømmes bøde, bl.a. fordi politiet ikke har påtalt forholdene ved tidligere syn.

   - Det er foreningen, der er den juridisk ansvarlige enhed, og altså ikke de frivillige ledere, der er personligt ansvarlige. Det er en sejr for vores foreningsformænd og for vores organisation, der valgte at sætte en advokat på sagen, oplyser Steen F. Andersen, der selv er advokat i DGI.

Han tilføjer, at det kun er foreningerne, der er blevet idømt bøder fra 3000 kr. og op, mens formændene for godt en uge siden klarede frisag.

Det er vigtigt, at skytteforeningerne har styr på våbenopbevaringen, da det kun er et spørgsmål om tid, før den næste politiaktion finder sted. Der har været mindre aktioner siden den store i Midt- og Vestsjælland i marts sidste år.

Se folderen: Sådan opbevares våben og ammunition

 

Læs artiklen: Politiaktion i 42 sjællandske foreninger

Læs artiklen: Politi og skytteforeninger tolker regler forskelligt

Læs også: Forklaring på fortolkning af regler


FAKTA

I marts 2012 foretog Midt- og Vestsjællands Politi en razzia i en række skytteforeninger. I Kalundborghallen stødte politiet på opbevaringsforhold, som ikke levede op til lovens krav. Kort fortalt opbevarede flere foreninger våben i samme våbenboks, og det er ikke lovligt.
 

Skrevet af Helle Veel 31-01-2013

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Skytten NYT om skydning generelt

 Se alle Skytten NYT

  

Tilmeld dig nyhedsbrev om ADHD-projektet
 Se alle FOKUS Nyt

 

Landsskyttestævne

Sæt kryds ved uge 27 i 2015

Læs mere om stævnet
Følg med i informationer

Se programmet

DGI

Vingsted Skovvej 1, 7182 Bredsten
Tlf. 7940 4040 
www.dgi.dk

Redaktion: Steen Bille

DM indendørs

Vingsted marts 2015

Store Skydedag

Lørdag 6. juni i hele landet

Landsskyttestævne

Følg med i forberedelserne