Ungkurset går nye veje

   

Det har altid handlet om gode oplevelser både skydefagligt og socialt - men nu lægges der op til, at ungkurset bliver endnu federe og endnu mere målrettet.

Fremover bliver der tre linjer på ungkurset:

  • Pistolterræn
  • Sommerbiatlon
  • Riffel på 50m

Pistolterræn på cal. .22

Du skal lære om, hvad der er vigtigt for at skyde en god terrænskydning. Du skal først træne skydeteknik på 25m banerne, inden du slippes løs i terrænet de sidste 3-4 dage. Her vil der være fokus på, hvordan du skal prioritere din tid - fx i forhold til antal skiver, flowet i din skydning, og hvordan du kan holde hovedet koldt. Plads til otte kursister.

Sommerbiatlon

Du skal træne både skydning og løb. I skydningen handler det om skydestillinger, skudteknik og rytme, og så skal du træne din mave og ryg, da det har stor betydning, når du skal undvære støtte fra dit skydetøj. Du skal prøve forskellige former for løb - fx udholdenhed og interval. Plads til otte kursister.

Riffel på 50m

Du skal lære at opbygge den bedst mulige skydestilling i både liggende, stående og knælende, men skal også blive bedre til mentaltræning, forberedelse og den gode indre og ydre stilling. Instruktørerne vil tage udgangspunkt i dit niveau og dit kendskab til skydning på 50m. Plads til otte kursister.

En typisk dag
Du er i gang fra morgen til aften og for at få mest muligt ud af kurset, hylder vi at stå tidligt op og gå sent i seng - altså er du på fra 6.30 til 22.30 alle fem dage.
I løbet af dagen er du på et hold, men efter aftensmaden er der socialt gak og gøgl på tværs af holdene.

Fakta om kurset

Tid: 17-21. april
Sted: Skyttecenter Ulfborg, Torstedvej1, 6990 Ulfborg
Alderskrav: 16-22 år
Pris: Afhænger af, hvad du laver i din forening. Den fulde pris for kurset er 7300 kr., men er du: Hjælpetræner, træner, instruktør, holdleder, leder eller lignende i Foreningsservice slipper du med 2400 kr. (7300 kr. – DGI tilskud ). Din formand kan tjekke, hvordan du er registeret i Foreningsservice. I prisen er inkluderet undervisningsmaterialer, overnatning, mad, ammunition mm.

Tilmelding: www.dgi.dk/201400740007

 

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Skytten NYT om skydning generelt

 Se alle Skytten NYT

  

Tilmeld dig nyhedsbrev om ADHD-projektet
 Se alle FOKUS Nyt

 

Landsskyttestævne

Sæt kryds ved uge 27 i 2015

Læs mere om stævnet
Følg med i informationer

Se programmet

DGI

Vingsted Skovvej 1, 7182 Bredsten
Tlf. 7940 4040 
www.dgi.dk

Redaktion: Steen Bille

DM indendørs

Vingsted marts 2015

Store Skydedag

Lørdag 6. juni i hele landet

Landsskyttestævne

Følg med i forberedelserne