Våbenlister

Her kan du finde hjælp til håndtering af våbenlisterne:
 

 

Våbenkontrollen under septembers DM i Vingsted: Her er det våbenkonsulent Jens R. Frandsen, som modtager et våben.

Gør din forening brug af våbenkonsulenterne? 

Gør din forening brug af DGI Skydnings tilbud om et gratis årligt besøg af en våbenkonsulent?
 
Mange kender våbenkontrollen fra eksempelvis DM på bane i Vingsted og på terræn, hvor det er frivilligt at få tjekket våbnet inden skydningerne starter – men der kunne være fornuft i også at få besøg af en våbenkonsulent i foreningen, hvor medlemmernes og foreningens våben ses efter.
 
Fordelene er flere: en ekstra sikkerhedskontrol af dig våben, det kan måske komme til at skyde mere præcist og du kan få fif til vedligeholdelsen.
 
   - Vores vision er, at samtlige våben, både privatejede og foreningsejede er efterset indenfor et femårigt forløb, fortæller Preben Duus Hermansen, som i DDS’ Bestyrelse er ansvarlig for våbenkontrollen og formand for en styregruppe, som følger området.
 
De øvrige to medlemmer er Alf Hintze Nielsen og Jens Christiansen, og styregruppens opgave er ud over at få gjort foreningerne opmærksom på den gratis mulighed, også at sikre der hele tiden er nok våbenkonsulenter og at de er godt uddannet til opgaven.
 
Senest blev holdt et seminar i november med fokus på fremtiden, og ifølge Preben D. Hermansen var våbenkonsulenterne meget glade for, at der nu sættes mere fokus på området – og der kom også et forslag om en ændring:
 
   - En af de gode udmeldinger var omkring navnet: Man ville meget gerne signalere service i stedet for kontrol, og efterfølgende er der dukket en mulig betegnelse op, nemlig »Våbenkonsulenter«, da det smager bedre af service, siger Preben D. Hermansen.
 
Mange foreninger rekvirerer en våbenkonsulent i forbindelse med, at listen over våben hvert år skal tjekkes. DGI Skydning har p.t. omkring 115 våbenkonsulenter fordelt over landet – du kan se listen her

 

 
 

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Skytten NYT om skydning generelt

 Se alle Skytten NYT

  

Tilmeld dig nyhedsbrev om ADHD-projektet
 Se alle FOKUS Nyt

 

Landsskyttestævne

Sæt kryds ved uge 27 i 2015

Læs mere om stævnet
Følg med i informationer

Se programmet

DGI

Vingsted Skovvej 1, 7182 Bredsten
Tlf. 7940 4040 
www.dgi.dk

Redaktion: Steen Bille

DM indendørs

Vingsted marts 2015

Store Skydedag

Lørdag 6. juni i hele landet

Landsskyttestævne

Følg med i forberedelserne