Til forsiden

3 landsdelskonkurrencer ved Jubilæumsstævnet

Der er indlagt 3 konkurrencer for landsdelene under Jubilæumsstævnet. De 2 er deciderede landsdelskonkurrencer, hvor der dystes i biatlon og i skydning, mens den sidste er under Festaften, hvor landsdelene deles på 2 hold. Korrektion: Landsdelskonkurrencen på pistolterræn er udgået. Læs mere herunder om de øvrige konkurrencer.

 

Torsdag 7. juli – Biatlon Stafetten:

Biatlon stafet for landsdelshold – de enkelte landsdele dyster mod hinanden.
Holdsammensætning (en af hver):

Børn 8-14 år
Dame 15-49 år
Veteran Herre eller Dame 50+ år
Herre 15-49 år

Tilmelding:

Indtil aftenen før konkurrencen ved stævnekontoret. Ingen forhåndstilmelding inden stævnet. Hver landsdel må tilmelde 1 hold.

 

Onsdag 6. juli – Den store Landsdelskonkurrence:
Hvor landsdelene kan vise, hvem der er bedst kombineret over 25m pistol, 50 og 300m gevær

 

Hver landsdel skal stille med 3 x 3 skytter, hvor der skydes 300 m, 50 m og 25 m. Dvs. 3 skytter på hver distance.

Der skal skydes følgende program og der kan stilles med følgende skytter:

300 m:
3 x 10 skuds serie (3 stå, 3 knæ, 4 lig) Nordisk Program på i alt 17 min. på samme bane.
Forud for gældende skydning er der 30 min. forberedelsestid inkl. i alt 5 prøveskud til fordeling.
3 skytter valgfrit fra klasserne: Ung/Sen
Hver landsdelsforening stiller med en våbenkontrollør som skal kontrollere våben under skydningen for en anden landsdel. Der skal foretages våbenkontrol mellem hver skytte-skift.

50 m:
3 x 5 skud, 1 min. pr. skud på kommando i samme skive, skytterne fordelt på 2 baner.
Forud for gældende skydning er der i alt 5 prøveskud til fordeling på i alt 5 min.
Skytterne skal være: 1 BK = liggende, 1 ÅKL/JUN/VET = sædvanlige stilling på bane, 1 SEN/UNG = stående. 

25 m:
Landsdelene udvælger 3 mand – der hver skal skyde 1 af følgende serier:

·         1 serie á 150 sekunder

·         1 serie á 20 sekunder

·         1 serie á 10 sekunder
Der skydes mod pistolskive nr. 10.
Skyttens sædvanlige skydestilling anvendes.
Hver landsdelsforening tildeles en bane, hvor alle 3 skytter skal skyde – dette vil ske under sædvanlig kommando, hvor næste skytte venter på sin tur. Markering først efter 5. skud og offentliggørelse først efter sidste skytte.
Der vil være i alt 30 minutters samlet forberedelsestid for skytterne, hvor taktik kan drøftes, prøveskud kan afgives mv. Der vil ikke være prøveskud i forbindelse med skydning af selve serierne, hvorfor skytterne må klare dette inden for de 30 minutter.

  

Lørdag 9. juli – Festaften på Vingsted Stadion:
Ren underholdning!

Landsdelsforeningerne deles i 2 hold, som hver består af 25 modige deltagere. Disse 2 hold skal bidrage til underholdningen – og kan så bagefter prale med, at de har optrådt i samme arrangement som Verdensholdet fra DGI! Et forrygende gymnastikhold, som har trukket 60.000 tilskuer.

Erling Madsen - opdateret 23. juni 2011

 

 

 

Program for Jubilæumsstævnet

Ugens aktiviteter som pdf-fil. Opdateret 24. juni 2011

Baneskydning: 25 m - 50 m - 200 m - 300 m

Masser af muligheder  - opdateret 7. april 2011

LS Program på 50 m:

Prøv noget anderledes

Skydetider: pistolterræn

Se dem her - skydetider som pdf-fil

Skydetider: cal. 22-terrænskydning med gevær

Se dem her - skydetider som pdf-fil 

Sommerbiatlon

Læs mere om regler, aldersgrupper, tidspunkter m.v. - skydetider som pdf-fil

Skydetider: sekundskydning med gevær

Se dem her - skydetider som pdf-fil

Igen-igen: flere skydetider skaffet! 

Rift om at skyde 25 meter pistol giver ekstra skydehold lørdag 

 

Så har vi gjort det igen!

- På grund af den store efterspørgsel af skydetider på 25 meter pistol er der nu oprettet tider lørdag formiddag, som ellers var aktivitetsfri på 25 meter, oplyser Jakob Nielsen fra DDS’ Aktivitetsafdeling.

Det betyder, at der er 2 gange 20 skytter som får mulighed for at skyde pistol lørdag 9. juli: Kl. 9.00 et FIN-hold – 20 pladserKl. 10.30 et Standardhold – 20 pladser. De ekstra tider er lagt ind torsdag eftermiddag og hvis du er tilmeldt Jubilæumsstævnet, kan du gå ind og tilmelde dig på www.skydetid.dk - her kan du tilmelde dig ekstra skydninger eller ændre skydetider til og med søndag 26. juni.

Erling Madsen 16. juni 2011

 

 

Stævneprogrammet: 40 sider med masser af inspiration

Livsbekræftende stævne hvor traditioner og fornyelser mikses

Er du én af de lidt over 1.200 der skal til Jubilæumsstævne – eller vil du se, hvad du går glip af ved ikke at deltage?

Så klik ind og se de 40 sider,

der giver et inspirerende strejftog hen over Jubilæumsstævnets utrolig mange aktiviteter. Og én ting er sikker: du kommer ikke til at kede dig i Vingsted 2.-10. juli!

- Jeg ser hen til, at vi får et stævne, som ikke blot markerer vores første 150 år, men også vil udstråle livsglæde og dermed være livsbekræftende for den enkelte deltager og for DDS, siger DDS’ formand Christian Kjær i en velkomst til deltagerne.

En rød tråd i ugens program er, at Danmarks ældste idrætsorganisation holder fast i en masse traditioner – men absolut også fornyer og opdaterer. For som Christian Kjær siger:

- DDS har vist at vi ikke kun lever i fortiden og holder på gamle traditioner. Vi sikrer at fremtiden ikke kører forbi os.

Der har indsneget sig en fejl i Stævneprogrammet på side 10, hvor der står, at der er en landsdelskonkurrence på geværterræn cal. .22. Det er imidlertid en foreningsholdskonkurrence. Der er således 4 og ikke 5 konkurrencer under Jubilæumsstævnet for landsdele.

Klik hér og få masser af inspiration.

Erling Madsen 14. juni 2011

  

Tegner til biatlonsucces

100 har meldt sig til introduktionen – og du kan stadig nå at komme med

Interessen for at prøve biatlon er stor: De første 100 stævnedeltagere har meldt sig til at prøve disciplinen onsdag 6. juli, hvor de kommer til at indvie DDS’ nye biatlonstadion i Vingsted:

- Og endnu flere har mulighed for at prøve: Alle, der er tilmeldt Jubilæumsstævnet, kan eftertilmelde sig på www.skydetid.dk eller under stævnet senest dagen før. Det gælder også, hvis ikke-skydende ledsagere har lyst til at prøve – og der er mulighed for at låne geværer samt få instruktion, fortæller Tommy S. Haun fra DDS.

Torsdag gælder det landsdelskonkurrencen, og fredag den klassiske biatlondyst, hvor distancerne er 5 gange løb a 1,5 kilometer afvekslende med 4 skydninger:

- Denne disciplin er også åben for deltagere uden skyttenummer eller tilmelding til stævnet. Eksempelvis venter vi en del løbere, som vil have en ekstra udfordring, oplyser Tommy S. Haun og tilføjer, at foreløbig er der 50 tilmeldte.

De 3 biatlonkonkurrencer:

 

Onsdag 6. juli kl. 10.15.30: Her kan alle være med fra børn til veteraner, og løbedistancerne er så korte, at du stort set ikke opdager at du løber …

Torsdag 7. juli kl. 13.30-17: Denne dag gælder det en stafetkonkurrence mellem landsdelshold. Hver landsdel kan tilmelde ét hold, og det skal senest ske dagen før i Informationsboden i Cafeteriabygningen.

Fredag 8. juli klokken med start kl. 10 gælder det Jubilæumsstævne Biatlon. Det er stævnets officielle biatlonkonkurrence, hvor der også ventes deltagelse af biatleter udefra. Der laves en massestart i grupper, så det også bliver sjovt for publikum at følge. Har du et skyttenummer, så tilmelder du dig biatlon samtidig med at du tilmelder dig stævnet. Ellers kontakt Tommy S. Haun, tsh@skytten.dk

Du kan læse mere om program, aldersinddeling, regler etc. hér

Erling Madsen 24. maj 2011 

  

Stafetskydning skal stresse skytterne 

3 skyder hver 10 skud i samme skive på 17 minutter – gør det sjovere for publikum

 

- Vi vil gerne stresse skytterne yderligere og samtidig gøre finalen se værdig.

Ordene kommer fra Dorte Palm i DDS’ Langdistanceudvalg og de gælder en helt ny og spændende form for konkurrence mellem landsdelene.

Konkurrencen foregår på 300 meter onsdag 6. juli fra klokken 14.55 til 17.05 – og det specielle er, at 3 de skytter på et hold skyder i den samme skive:

- Hver skytte skal skyde en NM-10 skuds serie bestående af 3 stående, 3 knælende og 4 liggende. I gennemsnit er der 5 minutter til hver skytte og 1 minut til at skifte og til våbenkontrol – men vi tager ikke tid på den enkelte skytte. Det er den totale tid på 17 minutter, der gælder, forklarer Dorte Palm.

Det betyder, at bruger eksempelvis den første skytte flere end 5 minutter, går det fra de 2 efterfølgende skytters skydetid – så det kræver i høj grad holdarbejde at holde tidsplanen.

Holdene får mulighed for 30 minutters prøvetid inden det går løs, og her kan riflerne skydes ind og »stafetskiftene« øves.

 

 

Kontaktpersoner


Erling Madsen

PR og kommunikation

Mobil: 40 59 57 00

Mail: em@skytten.dk

 


Mette L. Christiansen
Generelt

Telefon 76 65 67 03

Mail: mlc@skytten.dk

 

De Danske Skytteforeninger

DGI

Vingsted Skovvej 1, 7182 Bredsten
Tlf. 7940 4040 
www.dgi.dk

Redaktion: Steen Bille