Til forsiden

01-02-2011

150 år bindes sammen i København 10. februar

150 års historie bindes sammen torsdag 10. Februar i København, når DDS fejrer sine første 150 år.


 Manden bag konceptet, som det ville hedde i dag, kaptajn H.P.V. Mønster æres med en kransenedlæggelse til trompetfanfare på Garnisons Kirkegård om formiddagen, og klokken 14 til 17 er der et arrangement i DGI-byen:

   - Det er den officielle markering af 150 års jubilæet – og den store markering for vore medlemmer bliver Jubilæumsstævnet for hele familien i Vingsted 2.-10. juli, siger generalsekretær Steen F. Andersen.

Med starten 10. februar 1861 er DDS Danmarks ældste idrætsorganisation og tillige starten på ForeningsDanmark.

Der bliver forskellige indslag under arrangementet, og blandt talerne vil være formanden for Folketingets kulturudvalg, Karin Nødgaard. Og det officielle KulturDanmark har før talt om DDS: På DGI’s stiftende generalforsamling 31. oktober 1992 takkede kulturminister Grethe Rostbøll specielt DDS og noterede, at organisationen havde fået sit navn tilbage og stadig var en del af det store fællesskab:

   - Der er grund til at nævne, at De Danske Skytteforeninger har betydet meget for det danske samfund i mange år, sagde hun og fremhævede skyttebevægelsens betydning for højskolerne og de danske frihedsbegreber.

Det er således også symbolsk, at jubilæet markeres i DGI-Byen få meter fra Halmtorvet – eller Enighedsværn, som det hed, da DDS 24. Oktober 1862 inviterede til det første Landsskyttestævne, som havde deltagelse af 103 skytter, som dystede i seks timer, hvorefter de spiste middag i længere tid!

Festtaler var indenrigsminister Orla Lehmann, som sluttede sin tale sådan:

   - Begyndelsen er god, men det er endnu kun en begyndelse. Lad mig udtale håbet om, at skytteforeningerne går en stor udvikling i møde!

Havde han været tilstedet 10. februar 2011, ville han have kunnet opleve noget af det nyeste, og et godt eksempel på at DDS følger med udviklingen:

   - De, der lægger vejen forbi arrangementet, vil også kunne opleve skydning til faldmål. Én af de nyeste discipliner i DDS – og en disciplin, som både kræver koncentration og sikker våbenbetjening og som samtidig byder på action og er sjov at se på som tilskuer, siger Steen F. Andersen.
 

Skrevet af Erling Madsen 01-02-2011

Kontaktpersoner


Erling Madsen

PR og kommunikation

Mobil: 40 59 57 00

Mail: em@skytten.dk

 


Mette L. Christiansen
Generelt

Telefon 76 65 67 03

Mail: mlc@skytten.dk

 

De Danske Skytteforeninger

DGI

Vingsted Skovvej 1, 7182 Bredsten
Tlf. 7940 4040 
www.dgi.dk

Redaktion: Steen Bille