Træningskultur

 

Træningskultur er mange ting. Mange steder i DGI Skydning findes en kultur, hvor du skyder en serie, og vil du skyde mere, skyder du en serie til. Kulturen har eksisteret i mange år, men kunne det ikke blive en mere aktiv kultur?
Kigges der på andre sportsgrene som fx håndbold, træner spillerne de enkelte finesser i spillet. Har de til en kamp tabt for mange bolde i kontraløbet, træner de kontraløb, næste gang de kommer til træning.
Kunne en skytte lade sig inspirere og træne den enkelte del af et skud fx aftræk, sigte, afslapning i stillingen osv. Hvis du gerne vil være god til at skyde, er du nødt til at kunne beherske de små finesser.
Træningskultur handler ikke kun om, hvordan du træner, men også om hvordan du gennemfører træningen. Står du og skyder alene, eller træner du sammen med flere, hvor I har muligheden for at hjælpe hinanden og dele jeres erfaringer. Det giver et helt andet flow i klubben og et større sammenhold.
Skydning er som holdsport lidt atypisk i forhold til andre sportsgrene, da idrætten ikke er baseret på samspil som i fx fodbold. Men alligevel skal alle løfte ansvaret, hvis resultatet skal blive godt. Derfor ville det være godt at træne sammen og skabe holdånd.
I præsentationen vil der blive gennemgået, hvordan en træningskultur kan være. I præsentationen er indlagt et lydspor, der fortæller, hvad der står på siden.

For at hente præsentationen her: Præsentation: Træningskultur

 

Film

I den rigtige version er der to små film, der viser den samme forening før og efter renovering. Filmene skulle gerne give et indtryk af, hvor der kan skabes det bedste træningsmiljø. Det er ikke meningen, at foreningerne skal total renovere på en gang. Men da faciliteter er en del af Strategi 2015 er fornyelse et emne, foreningerne bør tænke over.
 

Klik på billedet - alt efter hvilken film du vil se.

 

Moderne forening           Gammel forening

     

 

Nyhedsbreve

Tilmeld dig Skytten NYT om skydning generelt

 Se alle Skytten NYT

  

Tilmeld dig nyhedsbrev om ADHD-projektet
 Se alle FOKUS Nyt

 

Landsskyttestævne

Sæt kryds ved uge 27 i 2015

Læs mere om stævnet
Følg med i informationer

Se programmet

DGI

Vingsted Skovvej 1, 7182 Bredsten
Tlf. 7940 4040 
www.dgi.dk

Redaktion: Steen Bille

DM indendørs

Vingsted marts 2015

Store Skydedag

Lørdag 6. juni i hele landet

Landsskyttestævne

Følg med i forberedelserne